kommer damen – directievoorzitter damen shipyards group

"Wij associëren ons merk graag met kunst. Het vrolijkt het leven op en dat is wat we onze relaties en onze directe omgeving graag geven."

 

Als bedrijf verbinden wij onze naam graag aan kunst. Het vrolijkt het leven van de toeschouwer op en brengt een bepaalde lichtheid. Als hoofdsponsor van het Nederlands Dans Theater en met de sponsoring van het Mauritshuis, diverse maritieme doelen en het verenigingsleven in onze vestigingsplaatsen dragen we hier actief aan bij.

“De Zalmvisser van Marcus was een cadeau van Damen Shipyards voor de stad Gorinchem. Marcus was als geen ander in staat om de historie in een beeld te vatten.”

Schenking aan Gorinchem

Zo kwam ook de opdracht aan Marcus Ravenswaaij tot stand. Damen Shipyards wilde de gemeente Gorinchem een beeld schenken met historische waarde. Een opdracht begint voor mij altijd met een persoonlijke sympathie voor de kunstenaar. Wij kenden Marcus en wisten dat hij als geen ander in staat was om de historie van de stad in een beeld te vatten. Dat is hem met de Zalmvisser op de Stadswal dan ook heel goed gelukt. Van Marijke hebben we een gestileerd beeld in onze privécollectie.

Kunst Verbindt

Ik kan andere bedrijven het investeren in kunst zeker aanraden. Het draagt op een positieve manier bij aan je branding wanneer je kunstvormen kiest die bij je merk passen. Het levert misschien niet direct opbrengsten op de balans maar wel goodwill op. Wij merken dat onze werknemers het waarderen en dat zij trots zijn dat wij op deze wijze cultureel en sociaal met hen verbonden zijn. Naast zakelijke sponsoring kopen we ook op persoonlijke titel beelden en schilderijen die wij decoratief mooi vinden en die in onze privécollectie passen.

De Nectarbron

Dit kunstwerk bevindt zich in de privécollectie van de familie Damen-Carli.

Wat bevat de nectar uit de bloemen al niet aan voedingsstoffen, zoals glucose, fructose, sacharose en zelfs enige vitaminen, voor bijen, hommels, vlinders en zelfs vleermuizen. Zonder een nectarbron sterven de Insecten de hongerdood en zonder insecten gaat een groot deel van onze wereldvoedselproductie ten onder. Kunst is als een nectarbron voor mensen. Met die gedachte ontwierp en vervaardigde ik een groep bronzen vlinders zwermend om de hoog gepolijste, granieten bol als nectarbron.

Maurits Sandberg, General manager van Koninklijke ERU, vertelt over het effect van een opdracht.
Lees het interview