Bevlogen en bewogen

Marijke A. Deege

 

Bezieling

Ik neem het leven in me op, zuig als een spons mijn indrukken naar binnen en geef daar uitdrukking aan. Soms is er een ‘klop op de deur van mijn binnenste’, een aandrift die maakt dat ik iets uit moet beelden. Het kan niet anders.

Dat in het leven alles met alles samen hangt fascineert me enorm. Vanuit de verbondenheid met mens en natuur geef ik mijn beelden vorm.

Beweging

Ik suggereer graag beweging in mijn beelden. Het brengt me dicht bij de dans, waarin ik me als kind uitdrukte. Soms is het ritme in mijn kunstwerken vloeiend, dan weer staccato of lyrisch. Op deze wijze herhaal ik vormen en lijnen in de compositorische opbouw van mijn werk om uiteindelijk de stilte in mijzelf te vinden wanneer ik zie dat in het eindresultaat inhoud en vorm één zijn geworden!

“Kunst + Vakmanschap = Kwaliteit” – Marijke A. Deege

Curriculum Vitae

Tijdens de middelbare school (vroegere H.B.S.) en enkele jaren daarna opgeleid in een meester/gezel leertraject in boetseren en beeldhouwen bij Marcus Ravenswaaij, stadsbeeldhouwer van Gorinchem.

Sinds 1970 zelfstandig, vrij kunstenares. Haar werken, aangekocht of in opdracht vervaardigd, zijn niet alleen te vinden in Nederland, maar ook in andere landen. Zie voor een selectie haar volledige cv en/of de overzichtskaart van Nederland waar op de markers geklikt kan worden.
Heeft deelgenomen aan vele exposities zoals in het Philips Ontspanningscentrum te Eindhoven, op de Floriade te Rijnsburg, bij het Centre International d’Art Contemporain te Parijs en de Biënnale te Florence.
Werken in natuursteen, hout, brons, terra cotta, polyester en mozaïeken.

Download hier haar volledige CV.

Een korte impressie van het werk van Marijke: over haar werk als beeldhouwer, haar boerderij in de Alblasserwaard en de mogelijkheden van het atelier en de beeldentuin.

Bekijk hier werk dat te koop is

RASHA, tweeluik van een verrassende liefde

Een meeslepende roman waarin het leven van een vrouw in een conflicterende omgeving centraal staat.

Marijke A. Deege
Copyright 2016 Uitgeverij Aspekt
ISBN 978-94-6153-901-4
Te bestellen bij de boekhandel of op internet.

CHAVAH, moeder van alle leven

Een aangrijpend verhaal over lijden, en een liefde die niet mocht zijn en toch werd.

Marijke A. Deege
Copyright 2011 Nederlandse uitgave: Gideon
ISBN 978-90-6067-524-3
Te bestellen bij de boekhandel of op internet.