Beeldhouwer van nature

Marcus Ravenswaaij

 

Onafhankelijke geest

Een bezoeker aan de overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Philips Ontspannings Centrum te Eindhoven karakteriseerde Marcus als “beeldhouwer van nature”. Als kleine jongen wilde hij al kunstenaar worden. Er was voor hem maar één weg en dat was scheppen, iets tot leven brengen. Daarbij ‘putte’ hij zijn inspiratie altijd uit de natuur, de mens of het dier. Het ging hem om de essentie, zoals de natuur in de ‘onbedorven’ staat. Als beeldhouwer van nature is Marcus zowel een romanticus als een realist te noemen.

Krachtige vormentaal

Marcus zijn beelden hebben een eigen visie. Zijn beelden kenmerken zich door directheid, het lijnenspel in de compositie en de sterke vorm: hard waar het hard moet zijn en teer waar het teer moet zijn. Werken van zijn hand zijn nog te koop en kunt u op deze website bekijken.

“Kunst is niet te leren, maar een kunstwerk is pas geslaagd als de kunstenaar zijn vak verstaat.” – Marcus Ravenswaaij

Curriculum Vitae

Professioneel beeldhouwer, afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Altijd zelfstandig, vrij kunstenaar geweest. Door H.M. Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten op artistiek gebied. Talrijke opdrachten uitgevoerd voor het rijk, gemeenten, hoger, middelbaar, basis en buitengewoon onderwijs, instellingen, verenigingen, bedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen en vele, vele particulieren.

Download hier zijn volledige CV.

Marcus Ravenswaaij - Beeldhouwer van nature

Boek over het leven van Marcus.

Auteur: Marijke A. Ravenswaaij-Deege
Uitgever: Unique Sculptures.
Uitgave: 2008, hardcover, 444 pagina’s.

Het boek is te bestellen bij Unique sculptures.