Welke boom heeft het mooiste verhaal?

Dit voorjaar organiseerde het SBNL Natuurfonds voor het eerst een landelijke Boom van het Jaar-verkiezing. Het ging niet zozeer om de mooiste boom maar om zijn levensgeschiedenis. Het initiatief haalde de landelijke pers. Dit inspireerde me om een…

Ontmoetingen IV

2 november, Allerzielen, een dag om bloemen op de graven te leggen. Op deze dag had ik een wel heel bijzondere ontmoeting op de begraafplaats die op een steenworp afstand ligt van de plek waar eens mijn grootouderlijke woning stond.

Ontmoetingen I

Ontmoetingen kunnen verrassend zijn, onverwacht, bijzonder, een ontmoeting kan zelfs je leven veranderen, maar dit was een ontmoeting met een vreemde nasmaak.

I have a dream

Gebeitelde woorden in een van de beroemdste toespraken ooit. De dromer werd vermoord, maar stierf daarmee zijn droom?

#MeToo

Is de vrouw echt zo machteloos tegen seksuele intimidatie? Wat voor de een onschuldig is, is voor de ander bedreigend en grensoverschrijdend. Je hoeft niet passief aan het gevraagde te voldoen, je nee geeft een duidelijke grens aan.

De Pelgrim

In de late Middeleeuwen kwam er een ongekende bedevaartrage en pelgrimage tot stand. Doorgaans deed de pelgrim er toen 9 maanden over om herboren terug te keren. Wat beweegt de mensen van nu om deze zware pelgrimstocht te gaan? Is het een…